NMGK Hjem Registrer Logg inn


Innlegg: 7  [ Viser: 1 til 5 ]  Sider: 1 2  [ Viser side 1 ]

Norsk Moto Guzzi Klubb ForumTekniskUlyd i forstilling , California
Det ’ knepper’ ganske markert i forhjulet ved bremsing i lav hastighet . Det er et lite kast i den venstre bremseskiva , ca 0,5 mm . Frekvensen øker ved hastighet og kjennes i styret. Noen som kjenner seg igjen ? Det er en California ll .
geir s.
Jeg har en LM3, som var bygget i samme tidsrom som California2 så jeg regner med det er ganske likt bremsesystem(?): støpejernsskiver og brembo F08 calipere. Jeg fikk kast i mine skiver og greide ikke å få orden på det før jeg byttet dem, til tross for at jeg prøvde så godt jeg kunne å montere alt så beint som mulig der framme. Jeg hadde dessuten en skade i overflaten på en av skivene så et bytte før eller siden var nok ikke til å unngå i noe fall.

Da jeg byttet skiver valgte jeg flytende opphengte skiver av rustfritt stål. Slutt på vibrasjoner, ok. Dessuten ble frambremsen betydelig fastere i grepet, som jeg mener kommer av at de er flytende opphengt. (Jeg har de-linket systemet så jeg bruker frambremsen mye mere enn tidligere). Byttet selvfølgelig klosser, og gikk nå til såkalt sintrede klosser som passer til de rustfri skivene. Den store overraskelsen var at bremsene ble perfekte i regnvær. Veldig fornøyd! Før var jeg smånervøs i regn fordi det alltid varte et sekund ellet to før bremsene begynte å "ta". Ble aldri førnøyd med dette og prøvde flere bytter av klosser. Nå har jeg fullt grep øyeblikkelig uansett værforhold. Ulempen var selvsagt at hele prosjektet ble nokså dyrt, men denne gangen må jeg si det var verdt det!

Kneppelyder vet jeg ikke hva kan være. Kan det være at du kjenner et løst styrelager?
rolf j
Tror ikke det er styrelageret , fordi kneppingen øker med hjulhastigheten , og kommer ved bruk av bremsene. Har sjekket at alt sitter fast som det skal og at det ikke er slitasje i gaffelben osv.
Kan det være sprekk i den ene skiva som ikke er synlig , men som kommer ved oppvarming ?
tror jeg bytter skive for å se.
geir s.
Du sier du har kast på ca 0,5 mm. Grenseverdiene for dette er 0,05 mm, og med en halv millimeter kast får du pulsing og banking (knepping er et litt ufint dansk uttrykk, så jeg bruker ikke det).
Det er ikke nødvendigvis dette som er problemet, for da ville du antakelig merke kraftig vibrasjon ved nedbremsing i store hastigherer. Forhjulslagrene på Cali II er litt svakt dimensjonert, og bør kontrolleres og evt byttes etter ca 60000 km. Hvordan er situasjonen der?

Janef - (Cali II med 170000 km på klokken)
 
Jeg hadde noe lignende på min gamle RG500.
Av og til "nappet" det i styret, andre ganger kom det en høyfrekvent lyd. Intet glipp i lager noe sted.
Jeg fant feilen når jeg demonterte forhjulet, kulene trillet ! ut av lagerskålene, og var tørre og deformerte.

Rådet mitt er derfor:
Bytt lager i forhjulet, hvis ikke dette hjelper kan du få dreid ned bremseskivene for å fjerne kastet, evn kjøp nye.

Arne
 
Norsk Moto Guzzi Klubb ForumTekniskUlyd i forstilling , California


Innlegg: 7  [ Viser: 1 til 5 ]  Sider: 1 2  [ Viser side 1 ]


Forumets Status
4592 medlemmer har skrevet 205 meldinger fordelt på 85 emner / 4 kategorier / 2 forum.
Brukernavn
Passord
 
 Automatisk innlogging? (krever cookies)
Vi ønsker vårt nyeste medlem Bryggern velkommen.
Det for tiden 0 medlemmer innlogget i forumet.
Innloggede medlemmer:
Alle innlegg er medlemmenes private meninger. Norsk Moto Guzzi Klubb er ikke ansvarlig for innleggenes innhold.