NMGK Hjem Registrer Logg inn


Innlegg: 3  [ Viser: 1 til 3 ]

Norsk Moto Guzzi Klubb ForumTekniskStyre til LM III-84
Har noen tips eller erfaringer med å erstatte det orginale clip-on styret som er montert på LM III? Har fått vonde underarmer etter å ha kjørt sykkelen i en sesong. Ønsker en mer oppreist kjørestilling som belaster armene mindre.

Det er jo arrangert innfesting for et ordinært styre under instr.panelet, men bremsehåndtaket/væskebeholderen kommer lett i konflikt med instrumentene.

Er det noen som har prøvet dette og kanskje har forslag til hvilket styre som kan velges?

Hilsen
Lars Ola

lofi
Jeg har hatt en Lario som har samme instrumentbord og liknende øvre gaffelbro. Jeg skaffet meg øvre halvdeler av klemmene som holdeer et konvensjonelt styre på plass. Så boret jeg hull, satte inn bolter og lirket instrumentpanelet på plass. Jg måtte heve kåpa og instrumentene noe, og en vaier ble noe kort, men det gikk. Fra en kjenning fikk jeg et smalt BSA-styre, og det ga en fin kjørestilling. Det var også bøyd så mye tilbake at det ikke ble kluss med kåpa. MEN jeg mistet litt av følelsen med framhjulet, det blir litt rart når du skal "fleske på" i svingene.

På min Le Mans 1000 har jeg tatt av saltrekket og omformet salen. Nå kan jeg sitte mye lenger framme (med beina utenpå sylindrene) når det går seint. Så trekker jeg mer bakover når det går fortere. Hos en møbeltapetserer finner du skumplast og stoff til nytt trekk. De kan også sy trekk, det bør koste mindre enn 1000 kroner.
 
Jeg kunne vel hatt det samme problemet på min Mille S2, som jo også har en ganske lang tank og lavt styre. Istedenfor å heise styret, har jeg laget meg et nytt sete, så jeg sitter litt nærmere tanken og litt lavere. Dermed kan jeg sitte litt mer rett opp og ned inne i byen osv. Jeg slipper gjerne venstre hand fra styret og reiser meg opp litt ved lave hastigheter.

Om du får vondt i armene, bør du tenke litt på hvordan du sitter, og hvilke muskler du bruker. Å hvile vekta på armene er ingen god løsning. Forsøk å bruke musklene i lår / rygg for å holde deg oppe. Ikke at det blir så mye mer behagelig, men det blir mye lettere å styre sykkelen på den måten, om du ikke har kroppsvekta på armene i svinger og ved innbremsinger.

Anders
Anders Hørtvedt
Norsk Moto Guzzi Klubb ForumTekniskStyre til LM III-84


Innlegg: 3  [ Viser: 1 til 3 ]


Forumets Status
4592 medlemmer har skrevet 205 meldinger fordelt på 85 emner / 4 kategorier / 2 forum.
Brukernavn
Passord
 
 Automatisk innlogging? (krever cookies)
Vi ønsker vårt nyeste medlem Bryggern velkommen.
Det for tiden 0 medlemmer innlogget i forumet.
Innloggede medlemmer:
Alle innlegg er medlemmenes private meninger. Norsk Moto Guzzi Klubb er ikke ansvarlig for innleggenes innhold.